CAMÍ DE SANT JAUME


Feia uns tres mesos que donava voltes al tema.... I finalment vaig fer un cop de cap i he decidit fer el Camí de Sant Jaume/ Santiago.

M'han dit que es un camí molt dur física i mentalment, per tant he utilitzat aquestes últimes 6 setmanes per mentalitzar-me a mi i també als meus companys d'aventura.

Aquesta setmana començo junt amb el meu marit, germana i pares, el camí de Sant Jaume en el seu pas per Catalunya.

El nostre punt d'inici es el Port de la Selva el dia 29/10/2011, realitzant el primer tram del camí que consisteix en uns 28 km de distància, Port de la Selva, Sant Pere de Rodes, Vilajuïga, Peralada i Figueres. De dificultal mitjana i 8h de duració aprox.

Un pelegrí normal realitzaría aquest tram en un dia, però nosaltres que som novells ens ho prendrem amb tota la calma del món!!!

Tot i que ja tenim la nostre credencial, l´equipació, la càmera de fotos, el bastó i el bon calçat d'un bon pelegrí... resulta que en realitat no hem renunciat a tenir un bon lloc per dormir durant el trajecte. Per tant sóm uns pelegrins descafeïnats!!! Jajajajajaja

La recuperació dels principals brancals catalans del Camí de Sant Jaume respon a la voluntat d'integrar Catalunya en una xarxa consolidada de grans itineraris culturals europeus, dels quals el Camí de Sant Jaume n'esdevé l'exemple més important i representatiu. En aquest sentit, el Camí de Sant Jaume ha estat considerat "bé cultural" i reconegut com a "primer gran itinerari europeu" per l'Institut Europeu d'Itineraris Culturals, adscrit al Consell d'Europa. I, així mateix, les branques principals del camí han estat declarades "Patrimoni de la Humanitat" per part de la Unesco.

L'itinerari del Camí de Sant Jaume ha estat senyalitzat amb la senyalètica pròpia de la Direcció General de Turisme: pal de tres metres d'alçada amb una o més banderoles indicadores de la direcció a seguir. Les banderoles, però, tenen la particularitat d'ésser de color blau, l'estàndard en les senyalitzacions jacobees arreu d'Europa. Acompanya les indicacions el símbol de la petxina o vieira.



El Camí de Sant Jaume també està senyalitzat amb les típiques sagetes grogues indicadores de tots els Camins de Sant Jaume. Aquestes marques les pinten els membres de l'Associació d'Amics del Camí de Sant Jaume. Cal anar amb compte perquè ambdues senyalitzacions no sempre són coincidents.

Així doncs... comença la meva aventura personal, que segur serà una bona experiència!!


No hay comentarios: